Menu
EUR

Meten en Plannen

Het belangrijkste bij het bestellen van hekwerk is dat je de juiste materialen bestelt. Maar hoe weet je wat je precies nodig gaat hebben?

Het is van belang om vooraf je tuin/ perceel nauwkeurig op te meten, zodat je weet hoeveel meter hekwerk je nodig gaat hebben. Je kunt dit doen met een rolmaat/ meetband, een waterpas, enkele stokken en touw. 

De tuin/ het perceel opmeten

De eerste stap is het opmeten van het hele perceel. Je kunt hierbij gebruik maken van een bouwtekening van uw woning. Een andere optie is om het zelf op te meten door middel van doorzichten.
De buitenmuur van uw woning is meestal recht en dit maakt het mogelijk om te doorzichten.
Je maakt de rechte lijn van de woning dan langer door stokken in het verlengde van deze lijn te zetten.
Je kunt de rechtheid controleren door aan de stokken touw te verbinden.
Met een waterpas kun je controleren of de lijn recht is.
Wanneer je na deze handeling een rechte lijn heeft, betekent dat je juist hebt doorgezicht.
Je kunt dan met een rolmaat opmeten hoeveel meter je tuinoppervlakte is.

Schaaltekening maken
Wanneer je de oppervlakte van de tuin precies weet, kun je een schaaltekening maken.
Dit is de tweede stap en leidt tot overzicht in benodigde materialen en montage.
Bij het tekenen van je tuin kun je het beste een schaal 1:100 aanhouden.
Bij het intekenen van de nieuwe tuinsituatie kun je het gaashekwerk in meters noteren.

Tuin met gaashekwerk
Een voorbeeld van een tuin waar men gaashekwerk met poort wilt plaatsen is:

In deze situatie heb je 20 meter gaashekwerk, 5 hoekpalen, 2 poortpalen en een poort van 2000 mm breed nodig. Je kunt dit allemaal in onze webshop bestellen. Tevens moet je bevestigingsmateriaal, zoals afdekkappen, draadspanners, beugels, spanstaven, spanstaafhouders, eindbanden en hoekverstevigingsbeugels, erbij bestellen.
Om het makkelijker te maken, is het ook mogelijk om bij ons een totaalpakket bestellen. Hierbij zijn de benodigde bevestigingsmaterialen inbegrepen. In deze situatie kun je bijvoorbeeld het totaalpakket van 20 meter gaashekwerk bestellen.

Tuin met Dubbelstaafmat hekwerk
Een voorbeeld van een tuin waar dubbelstaafmat hekwerk geplaatst kan worden:

In deze situatie waarin je 32 meter hekwerk wilt plaatsen, heb je 13 staafmatten, 4 hoekpalen, 10 tussenpalen, 1 complete tuinpoort set en 2 eindbeugelsets nodig. De tussenpalen verbinden de draadpanelen met elkaar.  Om het makkelijker te maken, is het ook mogelijk om bij ons een totaalpakket te bestellen. Hierbij zijn de benodigde bevestigingsmaterialen inbegrepen. Je kunt bij het pakket zien wat er allemaal inbegrepen is. Bij bepaalde situaties, zoals hierboven zou je dan een extra mat en paal kunnen bestellen. 

Hekwerk aan een muur monteren
Wil je het hekwerk aan een muur, garage of bijvoorbeeld tuinhuis bevestigen? Dit kan zowel aan 1 zijde of aan allebei de zijdes. Hiervoor kun je met muuraansluitingen werken. 
Wanneer je voor muuraansluiting kiest, vervalt er een eindpaal (incl. de daarbij behorende bevestigingsmaterialen). In plaats daarvan krijg je dan bevestigingsmaterialen voor muurbevestiging.

Algemene tips
Belangrijk bij het opmeten van het hekwerk is ook om te kijken naar de grondsoort. Zo heb je bij een betonnen ondergrond hekwerk met voetplaten nodig en bij een natuurlijke ondergrond kun je werken met standaard grondpalen. Daarnaast vraagt een hekwerk op een hellende grond een andere manier van montage dan op een vlakke grond. Meer hierover vind je in onze handleidingen of je kunt contact met ons opnemen voor advies.

Tip van de monteur
Bij het graven in de grond, vooral machinaal graven, is het verstandig om een Klic-melding aan te vragen. Voor een kleine prijs van ben je er zeker van dat je geen elektrische kabel of leiding zal raken.
Wanneer je deze op tijd aanvraagt, kun je ook met het inmeten van het hekwerk hier eventueel rekening mee houden.

Bankoverschrijving
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €500,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!